Mljekara Meggle je u prošloj godini preradila je najmanje 50 miliona litara mlijeka, čime je premašila projektovane kapacitete, zbog čega se menadžment kompanije odlučio za izgradnju novog proizvodnog pogona, saopćila je Agencija za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA), prenosi bh. novinska agencija Patria.

Kako je potvrdio za agenciju Patria direktor mljekare Meggle Kemal Hrnjić predviđeno je instaliranje novog softvera, te nove tetrapak mašine čime će mljekara Meggle biti jedina u ovom dijelu BiH sa najnovijom tehnologijom čuvanja mliječnih proizvoda kao i druga unapređenja proizvodnje.
U prvih pet mjeseci ove godine mljekara Meggle zaposlila je novih 11 radnika, a ukupno ima preko 100 zaposlenih i 3.000 kooperanata. Inače, kako je kazao Hrnjić mljekara Meggle je sponzor i tri fudbalska kluba u BiH, FK Sarajevo, FK Željezničar i FK Slavija.

Mljekara Meggle uvodi najnoviju tehnologiju čuvanja mliječnih proizvoda.

//NAP.BA

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.