Piše: Biscani.net

Malonogometni klub “Dječaci sa Une” iz Bihaća predstavlja pozitivnu sportsku priču u ovom gradu. Ovaj klub, čiji su osnivači strastveni zaljubljenici u mali nogomet, odnosno futsal, okuplja djecu s ulica Bihaća pod simboličnim nazivom MNK Dječaci sa Une.

Inicijativu za ovu lijepu sportsku priču na obalama rijeke Une preuzeo je Elvis Pajić, poznatiji kao Paja, koji zajedno sa svojim prijateljima posvećeno radi na razvoju ovog kluba.

Nakon uspješno organiziranog ljetnog turnira s velikim brojem posjetitelja i prvog Futsal Cupa 2023 pod nazivom “Dječaci sa Une,” koji je vratio entuzijazam prema malom nogometu na Vojnom igralištu u Bihaću, ekipa Dječaka sa Une postigla je još jedan značajan uspjeh. Od ove sezone, natjecat će se u Prvoj futsal ligi Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Zapad.

Njihov prvi meč u Prvoj futsal ligi protiv MNK “Mujo Hrnjica” iz Velike Kladuše zakazan je za subotu, 4. listopada 2023. godine, a domaća publika s nestrpljenjem očekuje premijerni nastup svojih mladih futsal talenata. S nizom entuzijazma i podrške iz zajednice, MNK Dječaci sa Une donose svježi vjetar futsala u Bihaću te izazovno natjecanje u Prvoj futsal ligi Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Zapad.

Ova priča o Malonogometnom klubu “Dječaci sa Une” iz Bihaća odiše inspiracijom i predstavlja svijetli primjer kako strast i zajedništvo mogu oblikovati budućnost mladih sportaša. Portal “BiscaniNet” s ponosom pozdravlja napore ovog kluba i želi im obilje uspjeha u njihovim budućim sportskim podvizima. Njihova predanost futsalu i razvoju mladih talenata zaslužuju široko priznanje i podršku cijele zajednice.

(Biscani.net – tekst u sklopu projekta “Promocija lokalnih priča iz USK”)

Elvis Pajić, poznatiji kao Paja