Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić upriličio je iftar za privrednike sa područja Muftijstva bihaćkog. Muftija se ovom prilikom zahvalio svim privrednicima koji su došli na iftar, te konstatovao da je cilj ovog iftara da se oni privrednici koji se ne znaju upoznaju i zbliže, te da mubarek trenuci iftara budu poticaj za dobru saradnju između privrednika.

U svom obraćanju nakon iftara muftija Kudić je istakao značaj onoga što naši privrednici rade, te ih pozvao da i dalje nastave ulagati u proizvodnju i privredu naše domovine.

„Smatram da je vaša uloga od iznimne važnosti za naš narod i sudbinu naše domovine. Vašim predanim radom i vizionarskim pristupom osiguravate našem narodu priliku da sebi zaradi za život i tako koristite i njima i našoj državi u cjelini. Na tom putu znam da ima mnogo poteškoća, ali se nadam, uz Božiju pomoć, da ćete i dalje nastaviti proizvoditi, ulagati, tražiti načina da budete od koristi ljudima i zajednici kroz proizvodnju nove vrijednosti, što je smisao našeg boravka na zemlji. Jer onaj narod koji ne proizvodi nove vrijednosti je je osuđen da bude rob drugom.“ – istakao je u svom obraćanju Muftija Kudić je pozvao privrednike da poseban senzibilitet i osjetljivost pokažu prema radnicima.

„Pozivam vas da posebnu pažnju obratite prema radnicima i ljudima s kojima komunicirate. Znate da koliko god vi ulagali truda da nešto napravite i podignete, radnici su ti koji su presudan faktor i u vašem uspjehu. Vodite računa o njima, nemojte im uskraćivati ono što im pripada i što ste s njima dogovorili prilikom sklapanja radnog ugovora. Berićet i napredak je uvijek u ispunjavanju dogovora, ugovora i obaveza. Onakvi kakvi smo prema slabima među nama, takav će biti i odnos Gospodara prema nama.“ – poručio je muftija Kudić.

Muftija je naglasio da je većinu infrastrukturnih projekata Islamske zajednice u Muftijstvu bihaćkom izgradio narod, a da su privrednici u tome dali nemjerljiv doprinos. On je naglasio da će Islamska zajednica i dalje podupirati aktivnosti privrednika i podržavati ih u hajirli projektima.

„Islamska zajednica nema nikakvu efektivnu vlast da vam pomogne i olakša u onome što radite. Ono što mi redovno radimo i putem naše javne komunikacije u džematima, medijima, diplomatskim vezama i drugim povodima ukazujemo na važnost podrške domaćoj proizvodnji, domaćin brednovima i domaćim privrednicima. To ćemo činiti i u budućnosti, jer vjerujemo da smo dužni pred Bogom i našim narodom da promičemo ono što je dobro i korisno za naš narod. Islamska zajednica u našoj dijaspori je najjača organizacija koja okuplja naš narod. Oni, također, čine sve da usmjere naše ljude da investiraju u domovinu, da kupuju bosanske proizvode i da podržavaju bosansku ekonomiju.“

Privrednici su se zahvalili muftiji Kudiću na časti koju im je okazao i na lijepim riječima kojima ih je počastio, te su iskazali namjeru da svake naredne godine privrednici finansiraju organiziraju iftara u različitim općinama, a sve u cilju da se u ovim mubarek danima još više zbližimo i dodatno upoznamo.