MUP USK: Sa radom počela Komisija za kaznene bodove

rtvusk.ba
U Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona je počela s radom Komisija za kaznene bodove koju je formiralo Ministarstvo kako bi educirali vozače koji su saobraćajnim prekršajima prikupili sedam kaznenih bodova, da ubuduće ne čine prekršaje, kako se ne bi doveli u situaciju da im bude oduzeta vozačka dozvola.

Osam vozača sa sedam kaznenih bodova u počinjenim saobraćajnim prekršajima u Centru za edukaciju MUP-a pohađat će teoretsku nastavu o posljedicama nepoznavanja i nepoštivanja saobraćajnih propisa.

Kandidati će slušati predavanja o posljedicama saobraćajnih nezgoda i saobraćajnim propisima, a pedagog će s vozačima razgovarati o razlozima i uzrocima koji su doveli do oduzimanja vozačke dozvole.

Vozači koji su činjenjem saobraćajnih prekršaja prikupili sedam i više kaznenih bodova tokom obuke pohađat će 24 nastavna sata.

Ministar unutrašnjih poslova Anel Ramić je naglasio kako su pokazatelji polugodišnjeg izvještaja o stanju sigurnosti saobraćaja dobri . Premda ukazuju na manji broj saobraćajnih nezgoda sa manjim brojem poginulih i povrijeđenih, obaveza MUP-a je da formira ovu komisiju kako bi se na vozače djelovalo preventivno i spriječilo ih da nastave kršiti saobraćajne propise.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...