Bosanska Krupa oduvijek oduševljava svojim prirodnim ljepotama i krajolicima, predivnim rijekama Unom i Krušnicom, ali i poznatim ljudima i dešavanjima koji ovaj mali grad u sjeverozapadu BiH svrstava u jedan od najljepših turističkih mjesta u regiji. Ove godine, pored svojih prirodnih ljepota, te poznatih krupljana koji su njeno ime pronijeli kroz historiju, rijeke Une i turističkih potencijala, Bosansku Krupu morate posjetiti upravo zbog ultimativnog partija, kako je već dobio ime, Music Festa Zlatna Nit, koji će se ordžati u resortu Zlatna Nit, od 8 do 10 juna.

Velike zvijezde muzičkog neba

U srcu Krajine i podno Grmeča, u očuvanoj prirodi i ljepoti Zlatne Niti, ove godine se održava, prvi Music Fest Zlatna Nit, koji okuplja neke od najvećih zvijezda estrade. Prvi festival ovih razmjera, koji će zasigurno uzburkati Krajinu, ali i okolinu, velikim imenima obećava mnogo, a kapacitetom lokacije te odličnom organizacijom, govori da će Krajina zasigurno postati novo veliko ime na festivalskoj sceni.
Prvi festivalski dan počeće s predstavljanjem demo bendova, koji će imati priliku da se prijave i nastupaju sva tri dana festivala. Noć se nastavlja odličnim koncertima The Croatian Pink Floyd Show benda, te bendovima Van Gogh i Opća opasnost. Party do jutra prirediće DJ Moshpit.
Drugog festivalskog dana, demo bendovi će takođe imati priliku se svirati i zabavljati publiku, sve do koncerata S.A.R.S.-a, Helem Nejse i Divljih jagoda. After naravno računamo do jutra, sa DJ Desh-om.
Nakon demo bendova, Dubioza kolektiv obećava odličnu rođendansku proslavu, a treću noć začiniće i Zona isključenja i Let 3. Odličan after zagarantov uz Moshpit B2b Desh.

Zlatna Nit domaćinski

Resort Zlatna Nit domaćinski dočekuje prvi Music Fest, sa svim kapacitetima i razmjerama resorta, koji je smješten 4 km od Bosanske Krupe. Sam resort je već dugogodišnji domaćin domaćim i stranim gostima, a pored usluge prenoćišta, nudi čitav opus različitih usluga i načina za odmor. Od aktivnog odmora, hikinga okolnim brdima i uzivisinama, vožnje biciklom i quadovima nepreglednim ljepotama koje okružuju ovaj resort, vožnje lađom i uživanju u prelijepoj Uni, u sklopu resorta možete odmarati i u moderno opremljenom wellness centru, ali i dugim šetnjama, u okrilju prirode, daleko od gradske vreve, automobila i ljudi.
”Festival je ogroman projekt kojemu smo se posvetili ove godine. Već duži niz godina radimo različite projekte, dovodimo muzičare, pravimo aktivnosti zanimljive za naše goste, ali i lokalnu zajednicu. Uz kapacitete Zlatne Niti, koja godinama potvrđuje kvalitet u hotelijerskom i gastronomskom smislu, spremni smo za nove i veće razmjere. Music Fest Zlatna Nit će biti upravo to, kvalitetan i istrajan projekt, koji će, vjerujem, godinama u budućnost, pokazati da dobro radimo i da je lokacija Zlatne Niti savršena to” – ističe Zlatan Huzeirović, vlasnik Zlatne Niti i Festivala.
Prostor predviđen za festival ima sve predispozicije za odličnu zabavu i nezaboravno iskustvo, ali i potencijal da narednih godina gradi i bude jedno od vodećih mjesta i festivala svjetskih razmjera, u potpuno prirodnom ambijentu, sa vrhunskom ponudom muzičkih, ali i drugih kulturnih aktivnosti.
Na tri stage-a, ovogodišnji Music Fest Zlatna Nit ponudiće odlične koncerte sa vrhunskim muzičkim zvijezdama regiona, mladim i neafirmisanim bendovima mogućnost predstavljanja i snimanja pjesme, te novčanu nagradu, a svim posjetiocima ultimativni partz i zabavu do jutra, kroz koncerte, ali i DJ-eve i odlično društvo.

Stage Art potpisuje organizaciju

Na stranici festivala još nije moguće kupiti kartu niti bukirati smještaj, ali kako navode iz direkcije, te informacije će biti uskoro.
”Upita je mnogo, interes raste iz dana u dan. Tek smo najavili festival, a već smo prebukirani upitima o smještaju i načinu kupovine karata. To nam daje još veću motivaciju da radimo i da ovaj festival bude ultimativna zabava i odličan početak priče, koja će trajati – ističe direktor festivala Elmir Rekić, vlasnik agencije Stage Art.
Agencija Stage Art je koncertna agencija sa iskustvom od preko 25 godina rada na organizaciji, velikih i malih koncerata,eventa,festivala u BiH ,regiji i Europi. Uz apsolutnu tehničku podršku, potpisuju preko Više od 1200 uspješnih projekata, kao što su velike koncertne turneje Dine Merlina, Zdravka Čolića, Yu grupe , Bijelo dugmeta, Tony Cetinskog, Parnog valjka, Dubioze kolektiva i mnogih drugih.
”Odličan tim ljudi smo okupili i za ovaj veliki projekt. Music Fest Zlatna Nit doista je veliki festival, koji na samom početku obećava mnogo, te pozivam sve vas da provjerite našu web stranicu kao i mreže festivala, te da nam se javite ukoliko imate bilo kakve nedoumice. A dobrodošli u Bosansku Krupu u junu. Obećavamo odličnu zabavu”, zaključuje Rekić.