Oko 19:30 sati u Kaštel Štafiliću (Hrvatska) došlo do sukoba u kojem su nastradala dva muškarca, javlja policija.

Iz PU splitsko-dalmatinske javljaju da je jedan ranjen hicima iz vatrenog oružja, a drugi oštro-tupim predmetom. U pitanju je sjekira. Obojica su prebačena u splitsku bolnicu, piše Index.hr.

Utvrđivanje činjenica

Policija je uhapsila počinitelja. Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja okolnosti događaja je u tijeku, kažu iz policije.

Na društvenim mrežama je objavljena snimak napada koja pokazuje trenutak u kojem napadač sjekirom udara muškarca u glavu. Nakon toga se pojavljuje više muškaraca koji ga svladavaju.

Dalmatinski portal piše da je navodno do sukoba došlo zbog parkiranja, te da je s prostrijelnim ranama stomaka i natkoljenice u splitsku bolnicu iz Kaštela prebačen Kruno B., dugogodišnji član Hrvatske gorske službe spašavanja.

Pokušaj ubistva

– Cijeli dan je proveo na dežurstvu na Malački, vratio se kući i onda je došlo do tog sukoba na parkingu. Ne znam detalje, sada policija istražuje slučaj. Kruno je prebačen u bolnicu, tamo su i naši ljekari, sada ću i ja put KBC-a da vidim kako je – kazao je Branimir Jukić, pročelnik HGSS-a u Splitu.

Slobodna Dalmacija piše da je navodno napadač pucao u svog komšiju te da je zatim sjekirom po glavi udario čovjeka koji je pokušao pomoći ranjenom muškarcu.

Jedan ranjeni muškarac ima tri prostrijelne rane u području abdomena, lijeve natkoljenice i desne nadlaktice. Na operaciji je, a težina povreda će biti poznata naknadno. Drugi muškarac je zadobio ranu u području glave, rekli su iz splitskog KBC-a.

Slobodna piše i da je počinitelj prije 21 godinu bio prijavljen zbog pokušaja ubistva i nedopuštenog držanja oružja. Navodno se radi o 58-godišnjem bivšem pomorcu.

(avaz.ba)