Na području Bihaća uhapšeno šest osoba: Prelazak granice naplaćivali oko 500 eura!

usn.ba

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine (GPBiH) jutros su realizirali završne aktivnosti dvije akcije u okviru kojih su identificirali više od 30 osoba u dvije kriminalne grupe koje su krijumčarile ilegalne migrante.

Prema podacima glasnogovornice GPBiH Sanele Dujković krijumčari su za ilegalni prelazak granice od migranata uzimali oko 500 eura.

“Realizirane su završne akcije pod kodnim nazivom ‘Taurus’ i ‘Ox’. Aktivnosti su počele polovinom januara i krajem februara, a nosilac svih aktivnosti u BiH bio je Centralni istražni ured”, rekla je Dujković danas novinarima.

Navela je da su krijumčari migrante iz BiH prebacivali u Hrvatsku, s ciljem odlaska u zemlje zapadne Evrope.

“Danas je u Bihaću obavljeno osam pretresa, uhapšeno je šest osoba. Oduzet je dokazni materijal, oružje i municija, a na jednom lokalitetu je pronađeno i osam stranih državljana porijeklom s Kosova i Iraka”, kazala je Dujković te dodala da su te osobe trebale biti krijumčarene u Hrvatsku.

Naglasila je da su u najvećem procentu krijumčareni državljani Turske, Kosova i nekoliko državljana Afganistana i Iraka. Uhapšene osobe koje se dovode u vezu s ovim krivičnim djelima bit će predati Tužilaštvu BiH.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...