U Unsko-sanskom kantonu, kako nezvanično saznajemo, svi radari su van funkcije jer je navodno MUP raskinuo Ugovor sa firmom koja je održavala ovaj sofisticirani elektronski sistem.

U međuvremenu policija se vraća na ručne, pokretne, radare koji su do prije par godina bili izvor korupcije (koga ćemo kazniti ko će za kafu platiti) mada su ručni radari mnogima kuće izgradili (izuzetak ovi pošteni prašinari).

Na kraju krajeva, kako kasne plaće, moglo bi opet biti svašta.

Ipak, kako nam je kazao bivši ministar MUP-a, koji je i uveo radare, sada je veća šteta po državu jer su ovi novi radari na cestama punili budžet Unsko-sanskog kantona za 700 000 maraka na mjesečnom planu.

Ono, jesu svi građani režali i psovali na radare, ali treba imati u vidu da se ovdje radilo o investiciji od 3 miliona (skupa tehnika) koja je trenutno bez nadzora.

/mojusk.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.