MARIANNE Bachmeier pucala je na njemačkom Okružnom sudu u Lübecku 1981. godine u čovjeka koji je silovao i ubio njenu sedmogodišnju kćer Annu. Klaus Grabovski (35) usmrćen je na licu mjesta, a Marianne je u njega ispalila sedam hitaca.

“Ubio je moju kćer. Htjela sam se ubiti”, izjavila je Marianne Bachmeier, koju su poslije prozvali majkom osvetnicom.

“Anna, učinila sam to za tebe”, rečenica je koju je Marianne ispisala pri vještačenju rukopisa.

Mesar koji joj je oteo kćer, silovao je i ugušio tajicama

Klaus Grabowski, 35-godišnji mesar, 5. svibnja 1980. oteo je sedmogodišnju Annu. Držao ju je nekoliko sati u svom domu, seksualno napastovao i na kraju zadavio tajicama. Prema riječima tužitelja, on je djevojčicu vezao i spakirao u kutiju koju je ostavio na obali kanala. Njegova zaručnica ga je prijavila policiji.

Grabowski je prethodno bio osuđen za seksualno zlostavljanje dviju djevojaka. Godine 1976. dobrovoljno se podvrgao kemijskoj kastraciji, a kasnije je otkriveno da je nakon toga bio podvrgnut hormonskom liječenju kako bi pokušao poništiti kastraciju.

Nakon što je uhićen, Grabowski je izjavio da je djevojka htjela reći svojoj majci da ju je zlostavljao kako bi od njega iznudila novac. Rekao je da ga je strah od povratka u zatvor potaknuo da je ubije.

Unijela pištolj u sudnicu i ispalila u silovatelja i ubojicu svoje kćeri sedam metaka

Na današnji dan prije 43 godine, trećeg dana suđenja, Marianne Bachmeier ilegalno je unijela Berettu M1934 u sudnicu i ustrijelila Grabowskog.

Pucala je sedam puta, a 35-godišnji optuženik je gotovo na mjestu usmrćen. Bachmeier je tada spustila pištolj i predala se. Uhićena je bez pružanja otpora.

Prvo je bila optužena za ubojstvo, a kasnije je tužiteljstvo optužbu preinačilo u ubojstvo iz nehaja i nezakonito posjedovanje vatrenog oružja.

Sud je 1983. godine osudio Marianne Bachmeier na šest godina zatvora. Na slobodu je puštena 1985. godine, nakon što je odslužila tri godine kazne

Preminula je mlada, 17. rujna 1996. godine, u 46. godini. Pokopana je pokraj svoje kćeri Anne.

(index.hr)