Nadmoćnost bihaćkog bicikliste Muhameda Lihe (FOTO)


Da proljetni umor ne pogađa Bišćane, najbolji dokaz su biciklisti Biciklističkog kluba „Bihać“, za koje je protekli vikend bio više nego uspješan.

Aktuelni državni prvaci u drumskom biciklizmu za proteklu godinu, vikend iza nas vozili su dvije utrke u susjednoj nam državi Republici Hrvatskoj i otud se vratili s ukupno četiri medalje.

Naime, u subotu 09.04.2016. godine, u Zagrebu je vožena rekreativna biciklistička utrka „XVII memorijal poginulim bojovnicima domovinskog rata iz grada Zagreba 1991. – 1995.“, koju je organizovao Biciklistički klub „Zagreb“. Na stazi dugačkoj 40 km bihaćki biciklisti pokazali su nadmoćnost osvojivši prva tri mjesta i to Muhamed Liha prvo mjesto, a Đulaga Trejić i Mujo Kurtović drugo, odnosno treće mjesto.

Mnogo zahtjevniju i terenski težu utrku Bišćani su vozili u nedjelju 10.04.2016. godine u Zadru, gdje je u organizaciji Biciklističkog kluba „Zadar“, održana utrka „Dalmatia Open – Nin 2016“. Na toj utrci, stazu dugačku 40 km, mladi Muhamed Liha prešao je za jedan sat i dvije sekunde, te tako osvojio prvo mjesto u generalnom poretku utrke.

Ovakvim uspjehom Muhamed Liha opravdao je titulu aktuelnog pobjednika Premijer lige BiH u kategoriji juniora za 2015. godinu, a Biciklistički klub „Bihać“ da je najbolji biciklistički sportski kolektiv na području Bosne i Hercegovine koji i ovu biciklističku sezonu nastavlja nižući višestruke uspjehe.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...