Da proljetni umor ne pogađa Bišćane, najbolji dokaz su biciklisti Biciklističkog kluba „Bihać“, za koje je protekli vikend bio više nego uspješan.

Aktuelni državni prvaci u drumskom biciklizmu za proteklu godinu, vikend iza nas vozili su dvije utrke u susjednoj nam državi Republici Hrvatskoj i otud se vratili s ukupno četiri medalje.

Naime, u subotu 09.04.2016. godine, u Zagrebu je vožena rekreativna biciklistička utrka „XVII memorijal poginulim bojovnicima domovinskog rata iz grada Zagreba 1991. – 1995.“, koju je organizovao Biciklistički klub „Zagreb“. Na stazi dugačkoj 40 km bihaćki biciklisti pokazali su nadmoćnost osvojivši prva tri mjesta i to Muhamed Liha prvo mjesto, a Đulaga Trejić i Mujo Kurtović drugo, odnosno treće mjesto.

Mnogo zahtjevniju i terenski težu utrku Bišćani su vozili u nedjelju 10.04.2016. godine u Zadru, gdje je u organizaciji Biciklističkog kluba „Zadar“, održana utrka „Dalmatia Open – Nin 2016“. Na toj utrci, stazu dugačku 40 km, mladi Muhamed Liha prešao je za jedan sat i dvije sekunde, te tako osvojio prvo mjesto u generalnom poretku utrke.

Ovakvim uspjehom Muhamed Liha opravdao je titulu aktuelnog pobjednika Premijer lige BiH u kategoriji juniora za 2015. godinu, a Biciklistički klub „Bihać“ da je najbolji biciklistički sportski kolektiv na području Bosne i Hercegovine koji i ovu biciklističku sezonu nastavlja nižući višestruke uspjehe.