Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK Edvin Alijanović uručio je priznanja najboljim nastavnicima i profesorima koji su sa svojim učenicima ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima od kantonalnog do međunarodnog nivoa. Ova priznanja, sa pripadajućim novčanim nagradama, uručena su na Svjetski dan učitelja, kako bi se dodatno naglasila uloga i važnost prosvjetnih radnika u našem društvu.

“Smatram da su prosvjetni radnici temelj svakog uspješnog društva i da bez njih ne možemo imati prosperitetnu budućnost. Zbog toga cijenimo Vaš trud, Vaše zalaganje, Vaš angažman u nastavi i van nje. Ovo je jedan od načina putem kojeg mi želimo ukazati na Vaš doprinos u razvoju našeg obrazovanja i društva uopće. Novčane naknade i priznanja koje ćemo danas uručiti najuspješnijima, samo su mali znak pažnje i zalog za Vaš dalji angažman. Vjerujem da su rezultati koje ste ostvarili na raznim takmičenjima, od kanotnalnog do međunarodnog nivoa, ponos ne samo Vama, nego i učenicima, njihovim roditeljima, kao i kolektivima Vaših škola”, istaknuo je ministar Alijanović u svom govoru na današnjoj svečanosti.

Nagrade je dobilo 78 prosvjetnih radnika, prema evidenciji koju vodi Pedagoški zavod USK, a biće isplaćene u pojedinačnim iznosima od 259,00 do 1.259,00 KM, u zavisnosti od nivoa uspjeha postignutog na takmičenjima.