Na 6. redovnoj sjednici Izvršnog odbora SDA Sanskog Mosta, članovi ovog organa SDA su raspravljali o aktualnoj političkoj situaciji u svjetlu pregovora o rekonstrukciji vlasti u USK-a.

Jedinstven stav svih prisutnih je da bi se u ovom trenutku najbolji efekti unapređenja rada kantonalne izvršne vlasti (Vlade) postigli isključivanjem partnerske A SDA iz vlasti. Svjedoci smo da se pred cijelom javnošću odvija blokada rada Vlade u režiji ministara A SDA. Veoma teško stanje na Univerzitetu u Bihaću koji je u nadležnosti kadrova A SDA najbolje svjedoči nesposobnost ove stranke da konstruktivno sudjeluje u pozitivnim procesima na našem kantonu.

Najteže stanje devastacije se dešava u Unsko – sanskim šumama čiji se izvještaji o radu pokušavaju skloniti od očiju javnosti. To su razlozi zbog kojih će članovi SDA Sanskog Mosta tražiti hitno revidiranje međusobnih koalicionih odnosa.

Članovi Izvršnog odbora SDA su pozdravili odluku Predsjedništva SDA da se status žena na izbornim listama za naredne lokalne izbore izjednači sa muškarcima. Novost u vođenju kadrovske politike na svim nivoima je i u tome da će osim većeg broja kandidata za načelnika SDA morati provesti tajnim glasanjem i izbor nosioca lista za Općinsko vijeće. A svi kadrovski prijedlozi moraju biti upućeni iz najšire baze mjesnih ogranaka.

inmedia.ba