Članovi kluba borilackih sportova FAVORIT BH iz Bihaća Ajla Vojić, Šejla Oraščanin i Almir Mujagić pozvani su da, u sklopu kik boks reprezentacije Bosne i Hercegovine, nastupe na Svjetskom seniorskom i Europskom juniorskom prvenstvu u kik boksu.

Nažalost, troškove odlaska i boravka na šampionatima moraju snositi matični klubovi, tj. sami takmičari ukoliko žele nastupiti i braniti boje svoje države.

Samo za troškove hotela i kotizacije je potrebno 5000 KM, a otežavajuća je okolnost što organizatori šampionata traže da se 50% troskova plati do kraja jula, a preostali dio u augustu mjesecu.

Obzirom na rokove i činjenicu da klub nema sredstva da uplati navedene troškove ostaje samo nada da će naš apel za pomoć pri prikupljanju sredstava doći do istinskih ljubitelja sporta, prijatelja, privrednika, a svakako ćemo se obratiti i zvaničnim institucijama Grada Bihaća i Unsko – sanskog kantona čija podrška, nadamo se, neće izostati – stoji u priopćenju iz kluba “Favorit BH”.

Ukoliko neko od nasih čitatelja ima mogućnost i želi da pomogne da naši Bišćani nastupe na navedenim takmičenjima može svoj doprinos uplatiti na račun KBS FAVORIT BH u UniCredit banci: 3385002275171488 ili se mogu javiti treneru kluba na broj +38761734741.

Kik boks je prije nekoliko dana na sjednici Olimpijskog komiteta održanoj u Tokiju priznat kao punopravan član tako da ćemo neke od naših sportista zasigurno gledati za 4 godine na Olimpijskim igrama, kažu za portal “Biscani.net” iz kluba “Favorit BH”.