Piše: Biscani.net

Učenici Vijeća učenika JU Gimnazija “Bihać” (VUGIMBI) nedavno su sudjelovali u projektu za održivi razvoj, čime su demonstrirali svoju posvećenost pomaganju sugrađanima, svom gradu, državi i planeti Zemlji. Ovaj hvale vrijedan projekt ostvarili su u suradnji s Udruženjem LAN iz Bihaća, koje se zalaže za aktivnosti i inicijative mladih.

Ovaj projekt za održivi razvoj uključivao je interaktivne radionice i ulične akcije koje su se provodile u suradnji s mladim srednjoškolcima iz Bihaća i okolnih gradova. Učenici VUGIMBI su se s oduševljenjem pridružili ovim aktivnostima i stekli nova iskustva, znanje te nova prijateljstva.

Projekt je uključivao dvije informativne radionice koje su se održale u Hotelu Safir, zajedničku radionicu s mladima iz Bosanske Krupe i Bosanskog Petrovca u Bihaću, te susret mladih u Bosanskoj Krupi. Ovo iskustvo omogućilo je učenicima VUGIMBI da bolje razumiju koncept održivog razvoja i važnost aktivnog sudjelovanja u stvaranju bolje budućnosti.

Kao završni dodir ovom hvale vrijednom projektu, učenici su organizirali “uličnu akciju” tijekom koje su dijelili cekere sugrađanima u Bihaću. Ova inicijativa ne samo da je podržala održivi razvoj, već je i pokazala zajedništvo i solidarnost unutar zajednice.

Vijeće učenika JU Gimnazija “Bihać” zahvaljuje Udruženju LAN na pruženoj podršci i mentorstvu tijekom ovog projekta. Njihova predanost mladima i održivom razvoju doprinijela je obogaćivanju obrazovanja i iskustava učenika.

Ovim projektom VUGIMBI pokazuje svoju predanost stvaranju boljeg svijeta i svjetli primjer kako se mladi mogu aktivno uključiti u očuvanje okoliša i poticanje održivih praksi.

(Biscani.net – tekst u sklopu projekta “Promocija lokalnih priča iz USK”)