Alen Islamović danas se putem Instagram profila emotivnom objavom oprostio od Vlade Pravdića.

Naime, nakon što je danas objavljeno da je u Splitu preminuo muzičar i nekadašnji klavijaturista Bijelog dugmeta Vlado Pravdić, na društvenim mrežama prvi se oglasio Alen Islamović.

“Vlado neka ti je laka zemlja. Bio si iskren i dobar čovjek bilo mi je uvijek zadovoljstvo biti u tvom društvu. Iskreno saučešće tvojoj djeci i porodici ma gdje bili”, napisao je Alen Islamović u objavi.

Inače, Alen Islamović pridružio se Bijelom dugmetu 1986. godine i bio je do 1989. godine, dok je Vlado Pravdić nakon odsluženog obaveznog vojnog roka u bendu ponovo bio dio benda od 1978. do 1987. godine, nakon čega se povlači iz javnog života.

No, iako su u bendu kratko sarađivali, Pravdić je ostavio trag na Islamovića, koji se odmah oglasio na društvenim mrežama.

Podsjećamo, Pravdić je preminuo sinoć u 74. godini. Iako ga mnogi pamte kao klavijaturistu Bijelog dugmeta, muzičar je bio član Ambasadora i Indexa, ali i drugih grupa kao što su Vokinski i Kost. Posljednji put s Bijelim dugmetom svirao je na njihovoj oproštajnoj turneji 2005. godine.

(klix.ba)