Nevjerovatna situacija u Krajini: Niko ne želi biti direktor Kantonalne uprave za šumarstvo

usn.ba

Vlada USK , na posljednjoj održanoj sjednici, dala je zeleno svijetlo za pokretanje nove procedure za izbor direktora Kantonalne uprave za šumarstvo. Na prehodni konkurs stigla je tek jedna prijava, ali sa nepotpunom dokumentacijom. Kako još uvijek nije našla odgovarajućeg, u potrazi su za novim.

Korupcija, malverzacije, hapšenja rukovodnih lica i na kraju optužnice i osuđujuće presude. Sve to potresalo je Kantonalnu upravu za šumarstvo, uključujući i nanesenu štetu po budžetu USK. U toku je procedura imenovanja novog direktora ove ustanove, a zbog afera i svega što se dešavalo skoro da nema interesa za obavljanjem funkcije prvog čovjeka Uprave za šumarstvo. Nakon što na prethodnom niko nije izabran, Vlada je dala saglasnost za novi konkurs za direktora. Prvi je poništen jer jedini kandidat koji se prijavio nije dostavio potpunu dokumentaciju.

Izbor novog direktora očito nije lak zadatak jer pored potrebe za kvalificiranom i stručno osobom Vladi predstavlja problem slab odaziv zainteresiranih. Treba reći da se bitno i promjenio i obim poslova unutar Kantonlane uprave. Naime, ubuduće njena djelatnost će se uglavnom odnositi na zaštitu privatnih šuma dok će nadzor nad državnim šumama obavljati Šumsko-privredno društvo Unsko-sanske šume, što će uskori biti i ozvaničeno.

Podjela nadležnosti između Unsko-sanskih šuma i Kantonalne uprave za šumarstvo u značajnoj mjeri će olakšati rad ustanove, odnosno omogućiti uposlenicima da kvalitetnije obavljaju posao.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...