Smail Toromanović, savjetnik gradonačelnika Bihaća primio je danas predstavnike njemačke humanitarne organizacije Helfhende Hand koja već godinama donosi humanitarnu pomoć za socijalno ugrožene porodice u Unsko-sanskom kantonu i gradu Bihaću. Ove sedmice donijeli su 250 paketa koje su podijelili onima kojima je pomoć najpotrebnija na području grada Bihaća i Općine Bosanski Petrovac.

Toromanović, im se u ime gradske uprave Bihaća zahvalio na posjeti i na pomoći koju svesrdno ukazuju, ali i na razumijevanju koje pokazuju prema problemima građana Bosne i Hercegovine.

“U Bosni i Hercegovini je nažalost standard jako slab i svaki dan i mi kao gradska uprava i Centar za socijalni rad Bihać dobijamo nove zahtjeve za pomoć od onih najugroženijih. Nažalost, mi sa svojim budžetom ne možemo odgovoriti na sve te zahtjeve zato nam je vaša pomoć dobro došla. Tu smo da vam pomognemo kako god i koliko god treba “ – kazao Toromanović.

Predstavnici organizacije Helfende hand obišli su najugroženije porodice u bihaćkim mjesnim zajednicama Cazin -Srbljani, Kulen Vakuf i Orašac , a po 55 paketa podijelit će Centri za socijalni rad Bihać i Bosanski Petrovac. Na sastanku sa gradskom upravom inicirana je akcija da se Tahiru Begoviću iz bihaćkog naselja Privilica, kojem je, zbog dotrajalih elektroinstalacija izgorjela kuća , nabavi nov najmještaj.

//mojusk.ba