Piše: Biscani.net

U sklopu svoje posjete Bihaću, njemački ambasador u Bosni i Hercegovini, Thomas Fitschen, sastao se s gradonačelnikom Elvedinom Sedićem. Tijekom sastanka, razgovarano je o trenutnoj situaciji u gradu na Uni, dosadašnjoj suradnji i mogućnostima za buduće zajedničke projekte.

Ambasador Fitschen istaknuo je važnost obilaska zemlje kako bi bolje upoznao gradove, građane, političke vođe, tvrtke i gospodarstvo te izjavio: “Mi diplomate smo svjesni koliko je važno putovati kroz zemlju i upoznati je… Želio sam prilikom ove posjete Unsko-sanskom kantonu i Bihaću vidjeti sve turističke potencijale, upoznati političke lidere i uspješne privrednike, informisati se o nekim vrlo važnim projektima koje je financirala Vlada Republike Njemačke.”

Tijekom razgovora naglašeni su turistički potencijali i doprinos njemačkih tvrtki te pojedinaca koji uspješno posluju u ovom području. Gradonačelnik Sedić istaknuo je važnost investicija u turizam i zahvalio na podršci Vlade Republike Njemačke i lokalnih investitora. Posebno je istaknuto i ulaganje u projekt odvodnje otpadnih voda kao bitan korak u rješavanju važnih infrastrukturnih problema.

Nakon sastanka, ambasador Fitschen i gradonačelnik Sedić posjetili su muzeje AVNOJ-a i POUNJA, džamiju Fethiju, te Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Velhovo, koje je izgrađeno u okviru Kfw projekta.

(Biscani.net)