Piše: Biscani.net

U nogometnom dvoboju između NK Jedinstva Bihać i FK Goražde koji se odigrao u srcu Bihaća, završeno je s velikom očekivanjima, ali i značajnim događajima na terenu.

Sama utakmica započela je uzbudljivo, s domaćinima, NK Jedinstvom, koji su krenuli napadati. U samo prvoj minuti susreta, domaći igrači su zatražili jedanaesterac nakon što je Hukara iz gostujućeg tima napravio grub start nad Hadžikadunićem. Međutim, sudac na terenu nije vidio situaciju kao povod za kazneni udarac, što je izazvalo nezadovoljstvo domaćih navijača.

Pet minuta kasnije, nakon kornera za NK Jedinstvo, stvorila se gužva pred golom gostiju, ali domaćinima nije uspjelo promijeniti rezultat. Bez obzira na ranu inicijativu Jedinstva, nisu uspjeli postići gol za vodstvo u prvom dijelu utakmice.

Prvi gol na utakmici pao je u 30. minuti, ali na iznenađenje mnogih, bio je u korist gostujućeg tima FK Goražde. Jamaković, igrač Goražda, iskoristio je nevjerojatnu pogrešku golmana domaćih i preciznim udarcem postigao pogodak. Gosti su poveli s 1:0.

Drugi gol za FK Goražde stigao je u 64. minuti nakon kornera. Harambašić, igrač gostujućeg tima, bio je precizan u realizaciji i postigao je drugi pogodak na utakmici.

Unatoč nastojanjima domaćina da se vrate u igru i postignu pogodak, gosti su uspješno sačuvali svoju prednost, a utakmica je završena s rezultatom 2:0 u korist FK Goražde.

Ovaj susret donio je mnogo uzbuđenja i akcije, ali na kraju su gosti izašli kao pobjednici. Utakmica će ostati u sjećanju ljubiteljima nogometa iz Bihaća i Goražda, a NK Jedinstvo će sigurno tražiti nove načine kako bi ostvarilo bolje rezultate u budućim susretima.

(Biscani.net)