O prijedlogu Kantonalnog tužilaštva za određivanjem mjere pritvora prema osobama G.I. i G.J. bit će poznato više informacija u toku dana.

Asmir Halilagić ubijen je u pucnjavi koja se dogodila 04. juna ove godine u Velikoj Kladuši kada ga je upucao Izet Grahović.

Kako je portal „Avaza“ ranije objavio, pucnjava se desila u blizini jednog kafića.

– U vezi sa događajem koji se desio dana 04.06.2023. godine oko 21:30 sati u Velikoj Kladuši kojom prilikom je usmrćeno lice incijala H.A., lišena su slobode dva lica inicijala G.I. i G.J. nad kojima se provodi kriminalistička obrada – rečeno je za portal „Avaza“ iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

O prijedlogu kantonalnog tužilaštva za određivanjem mjere pritvora prema osobama G.I. i G.J. bit će poznato više informacija u toku dana, dodaju iz Tužilaštva USK.

Podsjećamo, tijelo ubijenog Asmira Halilagića jučer je prevezeno na Odjel patologije Kantonalne bolnice Bihać.

Asmir Halilagić 2021. godine ubio je Hasana Grahovića, brata Izeta Grahovića. Motiv ubistva Izeta Grahovića nije poznat, ali se pretpostavlja da je riječ o osveti.

Inače, Asmir Halilagić je bio u pritvoru, ali je tokom vikenda zbog dobrog ponašanja izašao na dopust.

Nesretni Hasan Grahović ubijen u pucnjavi koja se dogodila u jednom restoranu u ulici Ibrahima Mržljaka u Velikoj Kladuši oko 22 sata, 2021. godine.

Ubistvo se desilo 7. januara 2021. godine.

(avaz.ba)