Nakon 27 sati potrage u okolici Banjskog polja kod Bora, policija je obustavila pretragu terena za nestalom dvogodišnjom Dankom Ilić, kojoj se od utorka, 26. marta, u 13 sati gubi svaki trag. Istraga sada kreće u novom smjeru i počela je detaljna provjera baznih stanica. Policija će provjeravati sve koji su se kretali u blizini mjesta nestanka djevojčice.

To će biti od ključnog značaja za novi smjer istrage koji je policija pokrenula nakon što su dosadašnji rezultati pokazali da se Danka ne nalazi na terenu koji je pregledan tokom utorka i srijede. Blizu njihove kuće policija je postavila šatore.

Reporterka Blica razgovarala je s jednim od komšija porodice nestale djevojčice u Boru.

“Kada je saznao da je djevojčica nestala, otac je neprekidno plakao dok je pretraživao šumu i dozivao kćer. Pretužne scene, da ti se srce slomi. Svi se molimo da pronađu Danku“, rekao je uznemireni susjed za Blic.

Drugi je dodao da je “Danka lijepa poput anđela i da je nedavno naučila hodati”.

“Preslatka djevojčica, sigurno je uplašena, gdje god da se nalazi”, rekao je drugi susjed.

Nadu da će malena biti pronađena ne gubi ni rodbina porodice Ilić.

“Nada nas ne napušta. Teško nam je svima sve ovo palo”, rekla je Dankina ujna Jovana Dragomirović, koja je prva u utorak popodne objavila na društvenim mrežama da je djevojčica nestala.

Prema riječima mještana koji su u šoku zbog ovog misterioznog nestanka djevojčice, mnogi sumnjaju da je Danka oteta, a posebno ih plaši činjenica da se, prema priopćenju policije, djevojčica ne nalazi na ovom području.

Jasmina Stojadinović, žena iz Banjskog polja čija je kuća opremljena nadzornim kamerama koje su snimale ulicu u kojoj je nestala Danka Ilić (2), otkrila je za Blic da joj je na snimci jedna stvar sumnjiva.

“U 13.10 sati majka je prošla pored moje kuće u automobilu zajedno s djecom. Samo pet minuta kasnije, iz suprotnog pravca prošao je ‘punto’ s kragujevačkim tablicama. Par minuta nakon toga, prošao je i Dankin otac, a zatim i policija”, rekla je uznemirena žena i istaknula da je čudno da se automobil s kragujevačkim tablicama pojavi u njihovom kraju i to samo nekoliko minuta nakon majke.

Podsjetimo, Danki se svaki trag gubi od utorka oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Ona je nestala dok se igrala s majkom i bratom, a nije pronađena ni nakon dva dana potrage. Roditelji djevojčice odvedeni su u policiju na saslušanje povodom nestanka njihove kćeri. Otac je podvrgnut poligrafskom ispitivanju, a majci, koja je u drugom stanju, mobitel je odnesen na vještačenje.

(radiosarajevo.ba)