Piše: Biscani.net

Mladi nogometaši iz Akademije nogometa Jedinstvo Bihać, generacija 2012/2013, ostavili su neizbrisiv dojam na nedavnom turniru FSK STYRIAN TROPHY U-12 u Wildonu – Grazu, Austrija.

Unatoč žestokoj konkurenciji u grupi koja je uključivala ekipu STURM GRAZ, LASK, GAK, DSV LEOBEN i FUSSBALLSCHULE RAFFL, mladi talenti Jedinstva Bihać ostvarili su dva značajna trijumfa tijekom turnira. Iako su zabilježili tri poraza, rezultati nisu odražavali njihovu sposobnost i predanost.

Nakon uspješnog prolaska kroz grupnu fazu, gdje su zauzeli četvrto mjesto i izborili se za drugi krug natjecanja, mladi nogometaši suočili su se s ekipom NWM KAPFENBERG KSV GELB. Unatoč odlučnom nastupu, nisu uspjeli pobijediti i završili su svoj nastup na turniru.

Ova iskustva predstavljaju značajnu stepenicu u razvoju mladih nogometaša iz Bihaća. Njihov trener, Denis Čavkić, pohvalio je ekipu za dobru taktiku i izvedbu te istaknuo da su pokazali da se mogu natjecati s ekipama iz inozemnih škola nogometa.

Bez obzira na konačan rezultat, sudjelovanje na FSK STYRIAN TROPHY U-12 turniru predstavlja velik uspjeh za Akademiju nogometa Jedinstvo Bihać, dok su mladi igrači stekli neprocjenjivo iskustvo i motivaciju za daljnji rad i treninge. S obzirom na njihovu predanost i talent, budućnost izgleda svijetlo za ove mlade nogometaše.

Ovi mladi Bišćani zaslužuju iskrenu pohvalu za svoj hrabar nastup na međunarodnom turniru FSK STYRIAN TROPHY U-12. Njihova strast i borbenost ne samo da su promovirali talente iz Bihaća, već su također stvorili nove veze i prijateljstva među sudionicima turnira iz različitih dijelova svijeta, što svakako obogaćuje sportsku zajednicu i promovira naš grad u svjetlu pozitivnosti i suradnje. Ova iskustva ostavit će trag u srcima ovih mladih sportaša i pružiti im motivaciju za daljnji uspon u svijetu nogometa.

(Biscani.net – tekst u sklopu projekta “Promocija lokalnih priča iz USK”)

(Biscani.net)