OD UTORKA nema malene Danke, dvogodišnje djevojčice koja je zadnji put viđena tog dana oko 13:45 u prigradskom naselju Banjsko Polje, kod grada Bora, na istoku središnje Srbije.

Majka je ispričala kako je Danka nestala iz dvorišta obiteljske kuće dok je ona išla dati vode starijem djetetu. Roditelji su više puta ispitani na policiji i izuzet je mobitel majke. Majka je jučer opet pozvana u policiju, no, kako su priopćili, samo kako bi pomogla jer im stižu razne dojave. Otac nestale djevojčice prošao je poligrafsko testiranje.

Jučer je uhićen policajac iz Bora koji je pao na poligrafu te je utvrđeno da je odavao informacije iz istrage. Pretraženi su i svi tuneli oko kuće, ništa nije nađeno.

Policija je jučer odvela Dankinu majku na mjesto gdje je djevojčica zadnji put viđena kako bi pokušali rekonstruirati sve što se dogodilo u tim trenucima. Srpski mediji objavili su snimku mjesta nestanka iz zraka, a prenose i neslužbene informacije prema kojima se razmatra pretraga velikog Borskog jezera, koje je oko 6 kilometara udaljeno od mjesta nestanka curice.

Tužitelji su danas naredili detaljno vještačenje mobitela majke. Srpski mediji pišu da je navodno uoči nestanka djevojčice izbrisala dio poruka i poziva.

Stanovnik Banjskog polja za portal Nova.rs je danas rekao da, iako je uvjeren da se djevojčica izgubila, sve više strahuje što je prava istina. Brine ga i mogućnost da su na početku potrage mještani uništili tragove koji bi mogli pomoći policiji.

(index.hr)