Kao što smo već ranije čuli za mnogobrojne aktivnosti, sad vec bivše srednjoškolke i predsjednice Vijeća učenika Medicinske škole Bihać, Lorene, studentice Ekonomskog fakulteta u Bihaću svojim upisom I novim životnim poglavljem donosi i nove aktivnosti i prilike za mlade ljude.

Pored svog doprinosa i rada sa promocijama različitih proizvoda za marketing firme, nedavno se našla i na poziciji brand ambassadora bosanskohercegovačke agencije koja se bavi programom za studente pod nazivom “Work and Travel”.

Work and Travel program- vec skoro 60 godina mladi iz cijelog svijeta učestvuju na programu i provode svoje studentske dane ,nakon položenih ispita ,u Njemačkoj,Americi,Kanadi…

Program je osmišljen tako da studenti steknu prva radna iskustva i navike,da sami finansiraju svoj život u inostranstvu,otplate uloženo što program čini pristupačnim i upoznaju vrijednosti i stil života koji tamo vlada,osamostale se i steknu neprocijenjivo životno iskustvo.

Studenti tokom trajanja programa obavljaju sezonske poslove u restoranima,hotelima,prodavnicama,buticima,zabavnim parkovima ili rade kao spasioci na bazenima…prethodno iskustvo nije potrebno, zaduženja ce biti jednostavna i imaju posebno pripremljeni trening koji organizira poslodavac…

Poslovi su uglavnom u turističkim mjestima bogatim kulturnim dešavanjima i atrakcijama…tako da možete samo zamisliti kakvo Vas iskustvo očekuje….

Pozivam sve studente u Bihaću,uz odobrenje dekana na njihovim fakultetima, da se pridruže detaljnijem predstavljanju ovog programa i na kraju nadam se, usude prijaviti na jedan od ponuđenih kao i ja.

Sa svakim fakultetom posebno,naredne sedmice imat cu druženje gdje me možete pitati šta god Vas bude zanimalo… termine i lokacije zakazanih prezentacija pratite na svojim fakultetima ili putem mojih društvenih mreza…radujem se Vašem odazivu.