Piše: Biscani.net

U sklopu projekta Civitas, učenici IVc odjeljenja JU Gimnazije “Bihać” prošle školske godine, pod mentorstvom prof. Mahić Memnune, pokrenuli su kampanju podizanja svijesti o opasnostima HPV virusa u lokalnoj zajednici.

Organizacija United Nations Foundation (UNF) pokrenula je inicijativu za nabavku vakcina protiv HPV virusa, a ista je sada usvojena. Ovaj korak ima za cilj zaštitu djevojčica VIII razreda osnovne škole od ovog virusa.

Vakcinacija će se odvijati u Domu zdravlja Bihać, u službi za zdravstvenu zaštitu djece. Svi zainteresirani roditelji pozvani su da se jave radi zakazivanja termina na brojeve telefona: 037 316-759 i 037 316-765.

Ova inicijativa predstavlja značajan korak prema očuvanju zdravlja mladih generacija od HPV virusa, a podrška lokalne zajednice ključna je za uspješnost ovakvih programa. JU Gimnazija “Bihać” ističe svoju podršku ovoj inicijativi i poziva sve roditelje da aktivno sudjeluju u osiguranju zdravlja svojih kćerki.

Ovim putem, zajedno gradimo svijest o važnosti preventivnih mjera u zaštiti zdravlja mladih, čime doprinosimo općem dobrostanju naše zajednice. Za dodatne informacije o vakcinaciji i HPV virusu, roditelji se mogu obratiti nadležnim zdravstvenim autoritetima ili školskom osoblju.

(Biscani.net)