Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona i Fatka Kulenović, zastupnica u Skupštini USK obišli su danas radilište na cesti R 408 gdje su u toku završni radovi na izgradnji dionice puta Kulen Vakuf – Martin Brod. Radovi na asfaltiranju dionice puta u dužini 1,1 kilometar su investicija Direkcije regionalnih cesta USK a vrijednost projekta je oko milion KM.

– Sa završetkom radova na ovoj dionici, ostaje nam još oko kilometar puta u narednoj fazi, za koju vjerujem da ćemo uspjeti osigurati dodatnih milion maraka i da ovaj pravac bitan za građane i za razvoj turizma bude završen. Put Bihać- Martin Brod neopravdano je bio na čekanju decenijama, mi smo ga stavili među prioritete, zajedno sa pravcem Sanica- Lanište, gdje su također u toku završni radovi, kazao je premijer Ružnić.

Zastupnica Kulenović ističe značaj završetka putne infrastrukture od Bihaća ka Martin Brodu te potvrđuje da će kilometar puta koji je ostao do finalizacije projekta biti izgrađen u narednoj fazi.

Premijer USK, sa saradnicima danas je obišao i dionice puta R 403b gdje Direkcija regionalnih cesta USK uskoro kreće u realizaciju saniranja klizišta u području Johovice.