U organizaciji Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja Unsko-sanskog kantona (USK), brojnim sadržajima i u prisustvu velikog broja gradana Bihaća, veterana odbrambeno-oslobodilaćkog rata, prijatelja, rodbine, te predstavnika gradske i kantonalne vlasti, danas je obilježena 23. godišnica herojske pogibije Saliha Dizdarića i njegovih saboraca.

Prigodnim obraćanjima preživjeli saborci su se prisjetili rahmetli Saliha i njegovih saboraca Mustafe Fahrudina Mehtida i Amira Redžića.

0 Salihovom ratnom putu govorili su saborci Mirsad Litrić i Mido Kozlica, a ispred boračkih udruženja Hamdija Abdić i Huse Behrem.

U ime izvršne kantonalne vlasti prisutnima se obratio premijer mr.sci. Izudin Saračević, podsjetivši na ratni put heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Salih Dizdarić nosilac je dva najviša ratna priznanja, značke Zlatni Ijiljan i ordena Zlatni grb sa mačevima, što svjedoči o njegovoj hrabrosti i požrtvovnosti u oslobadanju jedine domovine Bosne i Hercegovine. Sjećanjem na četvoricu učesnika odbrambeno-oslobodilačkog rata potvrdena istina o običnim malim ljudima koji su u teškim ratnim vremenima postajali heroji, te i danas žive u mislima svih nas, u slobodi u kojoj mi uživamo njihovom zaslugom.