Bihaćka mjesna zajednica Ozimice I obilježila je danas godišnjicu otvorenja spomen obilježja i osnivanja Odreda Teritorijalne odbrane Ozimice ratne 1992.godine. U prisustvu porodica poginulih boraca, demobilisanih boraca, RVI, predstavnika MZ Ozimice I, grada Bihać i Vlade USK-a , položeno je cvijeće na spomen obilježje, a prigodnim riječima prisutnima su se obratili Senad Abdihodžić, prvi komadant TO Ozimice, Adnan Šečić, RVI iz MZ Ozimice I, Mujo Begić, ispred Vlade USK-a i Smail Toromanović, Savjetnik gradonačelnika Bihaća.

U svojim obraćanjima istakli su da se vise građana , a posebno mladih, treba okupljati i obilježavati sve datume iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, kao jedini put da se ne zaboravi herojstvo branioca Bihaća i države BiH.

“Na ovom spomen obilježju nalaze se imena 89 stradalih, od kojih je 71 branioca, a 18 civilnih žrtva, među kojima je 3 djeteta od 10 do 14 godina. Ova imena trajni su podsjetnik na herojsku borbu naše Armije i svih građana Bihaća koji Bosnu i Hercegovinu nose u srcu “ – kazao je Toromanović.