Odbojkaši iz kluba invalida “Fantomi” proteklih dana boravili su u Bihaću, gdje su se pripremali za novu sezonu i odbranu titule prvaka Bosne i Hercegovine, a potom i evropskog prvaka.

Uz krajišku ljepoticu Unu, Fantomi su uz naporne treninge uživali i u raftingu, te kupanju.

Nakon ljetnje pauze, odbojkaši Fantoma uspješno su okončali pripreme, koje su protekle u odličnoj atmosferi i druženju, ocijenio je trener Sead Mršo.

– Pripreme su bile intenzivne, ali jako bitne, momci su zdravi i u dobroj formi dočekujemo novu sezonu – rekao je Mršo, te dodao kako se redovnim treninzima vraćaju 5. septembra.

U novu sezonu Fantomi ulaze s ciljem da odbrane titulu prvaka Bosne i Hercegovine i prvaka Evrope u sjedećoj odbojci.

– Pred nama je domaće takmičenje, želimo odbraniti titulu prvaka BiH, a potom slijede još jače pripreme za Kup šampiona – rekao je Mirzet Duran, kapiten Fantoma.

Nastavak takmičarske sezone počeo je sjednicom Upravnog odbora kluba, gdje su predstavljeni dosadašnji uspjesi kluba, ali i težnje u narednom periodu.

Kako je rekao predsjednik kluba Ismet Godinjak, protekla takmičarska godina jedna je od najuspješnijih za Fantome.

– Osvojili smo titulu evropskog prvaka, odbranili titulu prvaka BiH – napomenuo je, između ostalog Godinjak kada je govorio o uspjesima kluba.

Fantomi su osvojili i dva Međunarodna turnira u sjedećoj odbojci, prvi u Sarajevu – „Sarajevo Open 2023“, a drugi „Prijateljstvo 2023“, koji je odigran u Zagrebu.

federalna.ba/Fena