Nakon što je tačno prije sedam dana prekinuta konstituirajuća sjednica Skupštine USK na kojoj su skupštinski zastupnici potpisali izjave za prihvatanje mandata i dali svečane zakletve, danas je u Bihaću održan drugi konsultativni sastanak predstavnika svih političkih stranaka koji participiraju u Skupštini USK.

BIHAĆ, 21. novembra – Dogovoren je raspored aktivnosti u narednom periodu te utvrđeni rokovi za dostavljanje imena kandidata za Dom naroda kao i termin održavanja nastavka konstituirajuće sjednice Skupštine.

Izbor delegata za Dom naroda važan je korak koji će pokazati i konture nove većine vlasti nakon čega će uslijediti i naredni koraci neophodni za funkcioniranje zakonodnavne i izvršne vlasti USK, istaknuo je zastupnik Nisvet Jusić nakon održanog sastanka. Kako je naveo Jusić, donijeli su jednoglasno zaključke te utvrdili da je 29. novembar rok za dostavljanje kandidatskih listi za izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH te da će nastavak konstituirajuće sjednice zakazati za petak drugog decembra i završiti obaveze u roku koju je propisao CIK BiH.

(rtvusk.ba)