Održan drugi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice Petog korpusa

mojusk.ba
Održan je drugi sastanak članova Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice formiranja Petoga korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, 21. oktobra 1992.godine. Utvrđene su programske aktivnosti obilježavanja ovog značajnog jubileja među kojima je najznačajnija promocija monografije o 5. korpusu ARBiH.

Istaknuto je kako herojska djela jedinica 5. korpusa, njegovih komandanata, oficira i vojnika nikad ne smiju pasti u zaborav te ih treba prenositi budućim generacijama.

U namjeri da se jubilarna godišnjica obilježi dostojanstveno, Organizacioni odbor je planirao brojne aktivnosti, a osim resornog ministarstva u Vladi USK, kao nosioca aktivnosti, učešće su uzela i brojna boračka udruženja sa područja USK.

Formirane su radne grupe koje su zadužene da pripreme planirane sadržaje i medijsku prezentaciju programa. Aktivnosti na izradi monografije 5. korpusa ARBIH su pri kraju, a promocija bi trebala biti održana 20. oktobra.

U okviru obilježavanja godišnjice, koje je planirano za 21. oktobar, između ostalog upriličit će se odavanje počasti šehidima i poginulim braniocima uz prigodan vjerski program, zatim posjeta kasarni Adil Bešić, u kojoj je tokom rata bila smještena Komanda Korpusa, a u večernjim satima u dvorani Luke održat će se svečana akademija i bogat zabavni program.

Podrška Farki Hodžiću, direktoru Mustafiću i zaposlenima u RTVUSK sa današnje sjednice je upućeno saopćenje povodom neargumentiranih i zlonamjernih komentara na društvenim mrežama, koji su usmjereni protiv ratnog komandanta Farke Hodžića – Hodže. Organizacioni odbor i boračka udruženja USK su čvrsto uz svoga saborca i ratnog komandanta koji je, kako je naglašeno, svoj patriotizam, čast i dostojanstvo dokazao kad je bilo najpotrebnije, u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

Organizacioni odbor i boračka udruženja podržali su u saopćenju i direktora i zaposlene u RTV USK kada jeu pitanju snimanje i emitovanje dokumentarnog serijala „Svi zločini Fikreta Abdića“.

A što se politike tiče – vaki pojedinac mora biti spreman da sam nosi breme svojih političkih odluka i stavova, stoji u saopćenju.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...