Dana 29.04.2022. godine održan je tradicionalni iftar članova GO SDA Bihać. Na iftaru je bilo prisutno oko 300 članova SDA Bihać iz svih mjesnih ogranaka.

Tom prilikom u ime domaćina prisutnima se obratio predsjednik GO SDA Bihać dr. Emir Šabić gdje je između ostalog, čestitao na odličnom rezultatu koji je ostvaren na izborima za savjete mjesnih zajednica. Istakao da je ovakav rezultat posljedica terenskog rada i angažmana predsjednika MO, aktivista i rukovodstva GO unazad 10 mjeseci.
Podsjetio je da SDA jeste stranka koja proklamuje evropske vrijednosti i da one nisu u koliziji sa našim vjerskim i tradicionalnim vrijednostima. Istakao je da je važno da sačuvamo nacionalno jedinstvo, da se prednost daje onim liderima koji su dobronamjerni prema ovoj zemlji i njenim građanima.

Na kraju je pozvao na izgradnju i jačanje institucija države, uvažavanje IZ, te istaknuo važnost ulaganja u znanje i snaženje akademske zajednice.

Predsjednik KO SDA USK Jasmin Musić u svom obraćanju prisutnima istaknuo je kako organizacija zajedničkih iftara tokom mjeseca Ramazana od strane SDA pokazuje da smo najozbiljnija stranka u organizacijskom smislu i da se među našim članovima osjeti pozitivna energija u svim lokalnim zajednicama. Odgovarajući predstavnicima kantonalne vlasti na tezu da SDA vodi “iftar politiku” Musić je rekao: “Takve izjave rezultat su nervoze onih kojima smeta uzlazna putanja SDA u Unsko-sanskom kantonu. Njihov problem je neuspjeh vlastite politike na svakom polju djelovanja. Za razliku od njihove, SDA politika je uspješna i na primjeru organizacije i pripreme iftara, za razliku od njihovih pokušaja, koji su samo potvrdili da su bili i ostali blijeda kopija Stranke demokratske akcije.”

Prisutnima se obratio i potpredsjednik SDA BiH, federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić koji je između ostalog kazao: ,,Program SDA je država BiH i u svim pregovorima o njenoj budućnosti državni interesi su naš prioritet i zato članovi SDA mogu biti ponosni jer pripadaju stranci koja je 32 godine glavni oslonac Bošnjackog naroda, ali i drugih naroda i građana koji BiH doživljavaju svojom jedinom domovinom.

Naša obaveza je da nastavimo graditi zajedništvo i jedinstvo koje predstavljaju snagu SDA, jer sa jakom SDA jaka je i BiH”.

(SDA Bihać)