Održane memorijalne konjičke trke “Alija Izetbegović”: Pobjednik grlo “Kiss Me Kate” iz Sanskog Mosta

klix.ba

Grlo Kiss me Kate u vlasništvu Idriza Bašića iz Sanskog Mosta pobjednik je glavne urke 14. međunarodnih konjičkih utrka “Memorijal Alija Izetbegović”, koje su jučer održane na hipodromu Bakšaiške bare u Bihaću.

Drugo mjesto prilalo je grlu Ille de France u vlasništvu Sakiba Hopovca iz Prijedora, dok je treće mjesto osvojilo grlo Argentario, vlasnika Džanke Bjelaka.

Organizatori Konjički klub Jedinstvo Bihać i Konjički savez BIH i ove godine potrudili su se prirediti jedinstven i uzbudljiv sporski događaj koji je postao prepoznatljiv u regionu i šire.

Ljubitelji konjičkog sporta imali su priliku vidjeti 42 najbolja grla iz BIH, Srbije i Hrvatske, a osim glavne, održane su još četiri utrke.

Ovogodišnjoj manifestaciji prisustvovali su član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, predsjednik Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudin Dedić, premijer USK Husein Rošić, te gradonačelnik Grada Bihaća Šuhret Fazlić kao sponzor jedne od utrka.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...