U Bihaću se danas otvara dvodnevna konferencija pod nazivom “PIT Krajina 2023: Otkrijmo Krajinu, našu priliku za izuzetnost.” Ovaj stručni događaj organizira Bravaria Industrial Marketing, agencija za industrijski marketing, u partnerstvu s Gradom Bihaćem i Privrednom komorom Unsko-sanskog kantona.

Ovo je osma konferencija u nizu koju je agencija Bravaria Industrial Marketing organizirala od početka ove godine, a treća u Unsko-sanskom kantonu. Prva konferencija ovog tipa održana je 2018. godine. Ovogodišnja PIT Krajina okuplja predstavnike proizvodnje, industrije i tehnologije, te obuhvaća stručne konferencije i poslovni sajam.

Na konferenciji će biti održane stručne prezentacije i praktične radionice, a sudionici će imati priliku za umrežavanje, dogovaranje poslovnih suradnji te razmjenu iskustava i diskusiju. Očekuje se prisustvo oko 150 sudionika, a njihova raznolikost odražava širi regionalni utjecaj događaja, iako je naglasak na podršci ekonomiji i privredi Krajine u Bosni i Hercegovini.

Ajla Žujo Demirović, glasnogovornica PIT Krajina, izjavila je: “Povratne informacije koje dobijemo od naših partnera, kompanija, menadžera ali i ljudi koji su zaposlenih u proizvodnjama su izuzetno pozitivne. Ove godine bit će i najavljena investicija u Unsko-sanskom kantonu, odnosno saradnja koja je započeta na PIT Krajina 2019. godine.”

Gradonačelnik Bihaća, Elvedin Sedić, izrazio je podršku ovakvim događajima i suradnji s privrednicima: “Na ovaj način pokazujemo da želimo učestvovati u kreiranju povoljnog privrednog ambijenta. Nastavljamo i našu suradnju sa privrednicima kroz Biznis klub Bihaća, a i ovo je jedna od konferencija na kojoj će biti riječi o mogućnostima širenja naših kompanija i mi kao Grad želimo da aktivno učestvujemo u tim procesima i da damo podršku našim privrednicima.”

Tokom ovogodišnjeg dvodnevnog PIT Krajina, fokus će biti na temama kao što su automatizacija u proizvodnji, industrijski softveri i pametne fabrike, novi tehnološki trendovi, uloga robota u proizvodnji, važnost ljudskih potencijala i nosilaca regionalnog razvoja Unsko-sanskog kantona. Ovaj događaj predstavlja priliku za razmjenu znanja, iskustava i ideja te potiče daljnji razvoj industrije i tehnologije u regiji.

(Biscani.net)