Piše: Biscani.net

Dječaci OFK “Bihać” dobnog uzrasta 2015/16 ostvarili su veliki uspjeh osvojivši pehare i zaslužene medalje na Jesenskoj ligi Tikataka Ligazgb, koja se održala jučer. U vrlo jakoj konkurenciji, ekipa je zauzela 3. mjesto, dijeleći isti broj bodova kao i prvoplasirana ekipa.

Dječaci koji su doprinijeli ovom izvanrednom uspjehu su Elmas Mešić, Maid Selimović, Harun Mujčinović, Alan Hadžić, Tarik Ogrešević, Dženan Duraković, Omar Ibrišimović, Anes Ćehić, Inas Brkić i Kann Ćehić. Treneri Senad Hodžić i Ahmed Fajkovic bili su ključni u vođenju ekipe do postizanja ovog visokog plasmana.

Istaknuti su i pojedinci koji su se istakli na turniru – Elmas Mešić i Anes Ćehić izabrani su u All-star ekipu lige. Inas Brkić je pokazao iznimne vještine postavši najbolji strijelac OFK “Bihać” na turniru s 18 postignutih golova.

Posebna zahvalnost upućena je roditeljima koji su pružili podršku, bez čije pomoći ovaj uspjeh ne bi bio moguć. Putovanje u Zagreb i sudjelovanje na ovom takmičenju zahtijevalo je financijski i vremenski napor, što dodatno ističe posvećenost i podršku lokalne zajednice.

Samo isticanje da je odbrana bila najbolja u ligi, a napad ubojit, svjedoči o izuzetnoj predanosti i kvaliteti igre OFK “Bihać”. Unatoč izazovima kao što su udaljenost i teški uvjeti igre, dječaci su pokazali izniman sportski duh, ostavljajući dubok utisak na sve prisutne.

(Biscani.net)