Povodom jutrošnje akcije koju je provela Državna agencija za istrage i zaštitu BiH, po naredbi Općinskog suda u Bihaću i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, u prostorijama Vlade USK i Zavoda za zapošljavanje USK, oglasio se premijer USK Mustafa Ružnić.

– U potpunosti podržavam rad policijskih i pravosudnih organa u Bosni i Hercegovini u borbi protiv svih oblika kriminala i korupcije, pa tako podržavam i aktivnosti koje su danas provedene u prostorijama Vlade USK i Zavoda za zapošljavanje USK. I ja kao premijer, a i Vlada na čijem sam čelu, već godinama pokazujemo da smo odlučni u borbi protiv svakog vida i oblika zloupotrebe položaja i nezakonitog ponašanja i uvijek smo na raspolaganju nadležnim organima kada je u pitanju borba protiv korupcije i organizovanog kriminala. Također, želim istaknuti korektan i profesionalan odnos svih učesnika akcije nadležnih policijskih i pravosudnih agencija i organa.

Kao legalista i čovjek koji je na poziciji premijera, s ostalim članovima Vlade USK do sada sam svojim radom uspješno odgovarao na brojne izazove i krize s kojima se USK-a i njegovi građani suočavaju posljednjih godina, nadam se samo da ove aktivnosti nisu ni na koji način povezane s aktuelnim političkim momentom u BiH, kada se formira vlast na nivou BiH i da nisu pokušaj opstruiranja uspostave nove izvršne vlasti u USK.

U dubokom uvjerenju da će provesti brzu, efikasnu i profesionalnu istragu i dalje stojim na raspolaganju svim nadležnim institucijama, navodi se u saopćenju za javnost Mustafe Ružnića, premijera USK.

(vladausk.ba)