Potraga za nestalom curicom iz Srbije ušla je u sedmi dan. Pojavila se navodna snimka iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje na malenu Danku. Interpol je raspisao nalog za potragu za djetetom…

– Ispričat ću vam sada pravu istinu i sve što se zapravo dogodilo tog dana. Pa krenimo redom… – tim riječima započeo je priču ujak Danke Ilić (2) o danu kada je nestala njegova nećakinja.

Brat Dankine majke, Stefan Dragomirović, opisao je posljednju fotografiju Danke koja je nastala tog 26. ožujka u 13.20 sati, samo 20-ak minuta prije nego što je djevojčica netragom nestala. Kazao je kako je na toj fotografiji Danka udaljena oko 30 metara od svog brata i majke.

– Danka se na toj fotografiji nalazi 30 metara dalje od brata i majke, blizu sijena i cjepanica u dvorištu kuće. Možda se netko sakrio iza i čekao pravi trenutak. To je posljednja fotografija koja se nalazi u telefonu moje sestre i slikana je u 13.20 sati – kaže Dankin ujak, prenosi Kurir.

Ujak tvrdi da je curica već jednom tog dana pokušala otići dalje od svoje majke, ali ju je ona na vrijeme vidjela i vratila blizu sebe.

– Moja sestra Ivana je otišla do automobila da starijem sinu donese vodu koja je bila na mjestu suvozača. Djevojčica je ostala u dvorištu, to je bio trenutak od samo par sekundi. Kada se vratila, Danke nije bilo – tvrdi ujak, opisujući trenutak nestanka djevojčice.

Ujak također tvrdi da nije istina da je u trenutku kad je majka odvela djecu u šetnju u Banjskom polju padala jaka kiša.

– Kao što možete i vidjeti po ovim slikama, vani je bilo sunčano, tek poslije je pala kiša. Tako da ne znam zašto optužuju moju sestru da je vodila djecu po kiši vani i da im je to sumnjivo – kaže ujak Danke Ilić dok pokazuje posljednje fotografije svoje nećakinje.

Kaže da njegova sestra nije odmah dizala uzbunu kad je dijete nestalo jer je vjerovala da je negdje na dvorištu i da će je uskoro pronaći. Tražila ju je posvuda, a potom se uspaničila i nazvala svog muža kojem je rekla kako Danku ne može nigdje pronaći, a poslije toga su pozvali i policiju.

Ujak je komentirao i navode koji su sugerirali da je sumnjivo što je majka baš taj dan fotografirala svoju kći.

– Moja sestra voli svoju djecu, njena galerija je puna slika njene djece. Ne vidim da je bilo što tu čudno – zaključio je Dankin ujak Stefan.

(24sata.hr)