Vijest koja je danas prenesena sa portala “SportSport.ba” izazvala je mnogo pažnje, a odnosi se na sportsku utakmicu susret 4. kola Druge lige FBiH grupa Zapad između domaćeg Borca i Sloge iz Bosanske Otoke prekinut je u 32. minuti kada se desio incident u kojem su učestvovali igrači oba tima, ali i navijači. Kontaktirao nas je Omer Balić, koji tvrdi da u incidentu nije učestvovao. Profesionalno odlučili smo čuti i drugu stranu.

Naime, Biscani.net portal je razgovarao sa gospodinom Omerom Balićem, poznatim sportskim radnikom iz Bihaća koji iza sebe ima 40 godina sportske karijere.

Omer Balić poznat široj javnosti je naš sugrađanin koji je svojevremeno bio uspješan fudbaler NK Maksimira iz Hrvatske, te nakon igračke karijere ostaje u sportu kao sportski radnik, koji je već preko 15 godinama certificirani trener mlađoj kategoriji igrača NK Borac Izačić, dok je nešto ranije preko 15 godina vodio seniorsku ekipu ovog kluba.

Omer Balić 01.06.1960.

Iza Balića stoje mnogobrojni sportski uspjesi i seminari što ga čini jako kvalitetnim i odgovornim sportašem, profesionalcem, a dokaz toga jeste da je 2015. godine bio proglašen trenerom godine Unsko – sanskog kantona, a dvije godine kasnije je proglašen kao “Sportska ličnost”.

Vijest koju je Biscani.net portal prenio sa SportSport.ba je, po riječima Balića, puna je neistina te nanesena šteta.

“Nije istina da sam ja nekoga udario šamarom ili da sam uhvatio kapitena Sloge Besima Ibričića. Sve su to neistine koje je objavio SportSport.ba. Ovu moju tvrdnju mogu potvrditi iz ekipe Sloge iz Otoke. Ja sam ušao u teren i razdvajao ljude da ne dođe do veće eskalacije, cilj mi je bio da smirim strasti obje strane jer smatram da je to i moja dužnost kao čovjeka i profesionalnog sportskog radnika.”, izjavio je Omer Balić, komesar za bezbjednost utakmice.

Biscani.net portal se u svakom slučaju ograđuje od teksta koji je objavio SportSport.ba te se javno izvinjavamo gospodinu Omeru Baliću.