Trojica osumnjičenih zlostavljača. Blic

Kako “Blic” saznaje, dvojica osumnjičenih za jezivi zločin u srbijanskom zatvoru osuđeni su na kazne zatvora zbog saobraćajnih prekršaja, a jedan od njih je imao i prekršaj zbog lične karte koju nije imao prilikom legitimacije.

Tako je Srećko S. zbog saobraćajnih prekršaja završio iza rešetaka na 370 dana, dok je Dalibor P. zbog istih prekršaja i lične karte morao da robija 175 dana.

Brutalno zlostavljanje

Treći osumnjičeni Saša S. u zatvoru je završio zbog toga što nije imao kartu za prevoz, pa je zbog toga otišao u zatvor na 10 dana!?

Upravo u tih 10 dana zatvora, on je učestvovao u brutalnom zlostavljanju Stanimira B. (74) čovjeka koji je iza rešetaka završio jer nije imao da plati novčanu kaznu od 30.000 dinara zbog petarde koja je bačena sa terase njegovog stana za doček Nove godine, odnosno 31. decembra 2020.

Ubijeni Stanimir. Blic

Presuda u koju je “Blic” imao uvid otkriva kako je Stanimir B. (74) završio iza rešetaka, gdje je na kraju ubijen. Osumnjičeni Srećko S. (20), Saša S. (21) i Dalibor P. (21) saslušani su u tužilaštvu 14. marta, gdje se Srećko S. branio šutnjom, a druga dvojica osumnjičenih su iznijela svoju odbranu.

Prebacivali krivicu

Kako “Blic” saznaje, oni su pokušali krivicu da svale na jednog od njih.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su od polovine januara do 4. februara 2024. godine u KPZ Padinska skela zajednički izvršili krivično djelo i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života oštećenog Stanimira.

Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, nesrećnog čovjeka svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.

Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama u predjelu glave i tijela, a jednom prilikom ga je Dalibor P, kako se sumnja, koljenom udario po tijelu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle.

(avaz.ba)