Piše: Biscani.net

U Sarajevu, u sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, održana je svečana ceremonija uručenja priznanja za izvanredne sportske rezultate. Premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić, i federalna ministrica kulture i sporta, Sanja Vlaisavljević, predvodili su ovaj događaj, koji je organizirao Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Na ceremoniji su se posebno istakli sportisti iz Bihaća, članovi bokserskog kluba “FAVORIT BH”: Ajla Vojić, Šejla Oraščanin i Almir Mujagić. Sve troje boksera postali su seniorski prvaci Bosne i Hercegovine i ostvarili zapažene uspjehe predstavljajući svoju zemlju pri reprezentaciji BiH.

Posebno važno je istaknuti da su Ajla i Šejla bile članice olimpijskog tima BiH na Evropskim igrama održanim u Krakovu, Poljska, ove godine. Njihov rad, trud i sportska postignuća ponosno su prepoznata i nagrađena na ovom značajnom događaju. Ovo priznanje svjedoči o njihovom izvanrednom doprinosu i predstavlja inspiraciju za sve mlade sportiste u Bihaću i Bosni i Hercegovini

Također, ključnu ulogu u njihovim uspjesima ima rukovodstvo bokserskog kluba “FAVORIT BH”, zajedno s trenerom Rinaldom Pikolotijem. Njegova podrška, vodstvo i mentorstvo pomogli su ovim mladim sportistima da razvijaju svoj potencijal i postižu najbolje rezultate. Klub “FAVORIT BH” zaslužuje priznanje za svoj doprinos razvoju boksa u Bihaću i cijeloj Bosni i Hercegovini.

Ajla, Šejla i Almir trebaju biti uzor mnogima, inspiracija da se može postići izvanredan uspjeh kroz strast, rad i predanost sportu. Njihova priča pokazuje da se snovi ostvaruju uz upornost i trud, i da mladi talenti imaju svijetlu budućnost pred sobom. Neka njihov primjer motivira i inspirira nove generacije sportista da slijede svoje strasti i teže ostvarenju svojih ciljeva.

(Biscani.net – tekst u sklopu projekta “Promocija lokalnih priča iz USK”)

(Biscani.net)