Grad Bihać i Gradski sportski savez nastavljaju sa aktivnostima usmjerenim na razvoj ovdašnjih sportskih kolektiva i infrastrukture. Danas je uručena sportska oprema predstavnicima karate klubova i Nogometnog kluba Omladinac Pokoj kojem je nažalost dosta opreme stradalo u nedavnim poplavama.

“Želimo u okviru svojih redovnih aktivnosti pokušati pomoći što više klubova u našem gradu. Danas smo predstavnicima tri karate kluba uručili sportsku opremu, Karate klubu Bihać određenim novčanim iznosom pomažemo u kupovini transportnog vozila – kombija, dok smo za mlade nogometaše Omladinca iz Pokoja osigurali jednu garnituru sportske opreme”, rekao je predsjednik Gradskog sportskog saveza Bihać Saša Smiljanić.

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić naglasio je da je u posljednje vrijeme posebna pažnja usmjerena na razvoj sportista i njihovih klubova, odnosno ulaganje u sportsku infrastrukturu i poboljšanje trenažnih i takmičarskih uslova.

“Naravno, ulaganje u sanaciju ili izgradnju infrastrukture nam je primarni cilj. U toku je rekonstrukcija terena na Sportsko – rekreativnom centru Stens, a dogradnja i rekonstrukcija dvorane Luke trebala bi biti završena uskoro. Radi se na sanaciji sportskih terena i igrališta u svim gradskim zonama, a nadam se da ćemo uskoro krenuti sa realizacijom projekta gradnje Gradskog bazena. Pored toga pokušavamo pomoći u nabavci opreme, sportskim stipendijama i brojnim drugim aktivnostima”, istakao je gradonačelnik Sedić.

(Radiobihac.com)