Svjetski juniorski prvak u kikboksu Amil Tutić i balkanska prvakinja u džudou Elma Poprženović, najuspješniji su sportisti Bihaća u protekloj godini. Uz to, Amil Tutić najbolji je sportista i Unsko-sanskog kantona. Za članove Kluba borilačkih sportova „ZINO“, odnosno Džudo kluba „Una“, kao i za najuspješnijeg trenera Senada Ćatića, v. d. gradonačelnika Bihaća Jasmina Ćoralić, danas je upriličila svečani prijem.

Tokom susreta razgovaralo se o uspjesima ovih mladih sportista u proteklom periodu, kao i planovima za budućnost.

Tutić i Poprženović, otkrili su nam svoje planove za ovu godinu. Amil, naime želi postati prvak na svjetskom prvenstvu u Portugalu, dok Elma želi da trenira još jače i više, te da ova godina bude i uspješnija od predhodne.

Senad Ćatić, trener Kluba borilačkih sportova ZINO, istakao je veoma dobru i kvalitetnu podršku Gradskog sportskog saveza i Gradske uprave.

O kvalitetnoj podršci Grada Bihaća govorio je i predsjednik bihaćkog Sportskog saveza, Saša Smiljanić, koji je kao najveći problem bihaćkih sportista istakao nedovršenu gradsku dvoranu. Jasmina Ćoralić, v.d. gradonačelnika Bihaća je tokom razgovora najavila dalju podršku bihaćkim sportistima i sportskim kolektivima.

(radiobihac.com)