Piše: Biscani.net

Osnovna škola “Harmani I” pridružila se globalnom obilježavanju Međunarodnog dana djevojčica, naglašavajući važnost osnaživanja i podrške djevojčicama u zajednici i šire. Na ovaj dan, 11. oktobra, škola se pridružila UNICEF-u i partnerima u promicanju važnosti razvoja ključnih vještina i potencijala svih djevojčica.

UNICEF i partneri ističu da u 21. stoljeću svaka djevojčica zaslužuje priliku da razvije svoje sposobnosti, snagu, kreativnost i energiju. Ovaj dan podsjeća nas na nužnost pružanja svim djevojčicama sigurnog i zdravog života, bez obzira na njihovu vjersku, rasnu, nacionalnu ili kulturološku pripadnost.

Osnovna škola “Harmani I” svojim je pristupom obilježavanju ovog važnog dana pokazala predanost jednakim pravima i podršci djevojčicama u njihovom razvoju. U svojoj objavi na društvenoj mreži istaknuli su ljubav i poštovanje prema djevojčicama, pozivajući na podršku i pomoć čak i kada to ne zatraže.

Ovakvi gestovi i inicijative doprinose stvaranju okoline u kojoj djevojčice mogu rasti sigurno i samosvjesno. Osnovna škola Harmani 1 zaslužuje pohvalu za svoj doprinos promicanju vrijednosti Međunarodnog Dana Djevojčica i pružanje potrebne podrške svim djevojčicama koje čine svijet boljim i svjetlijim mjestom za sve nas.

(Biscani.net)