Piše: Biscani.net

Osnovna škola “Kamenica” u Bihaću ponosno je provela uspješnu vatrogasno-pokaznu vježbu i simulaciju evakuacije, s ciljem osiguravanja sigurnosti svojih učenika i zaposlenika. Ova inicijativa usmjerena je ka podizanju standarda sigurnosti i svijesti o postupcima u slučaju opasnosti od požara.

Vježba je započela zvučnom uzbunom za opasnost od požara, koja je označila početak simulacije. Učitelji, učenici i zaposlenici škole brzo su reagirali i krenuli s evakuacijom. Impresivno, za samo nekoliko minuta, gotovo dvije stotine učenika i osoblja uspješno je napustilo školsku zgradu, demonstrirajući visoku razinu organizacije i spremnosti.

Uz aktivno sudjelovanje zaposlenika i učenika, u ovoj vježbi također je sudjelovala vatrogasna jedinica Bihać, koja je pružila podršku i nadzor tokom simulacije. Prisutnima je održano i kratko predavanje o pravilnom korištenju i upotrebi aparata za gašenje požara, čime se naglasila važnost educiranja zajednice o sigurnosnim mjerama.

Osnovna škola Kamenica Bihać izražava duboku zahvalnost vatrogasnoj jedinici Bihać na njihovoj suradnji i podršci u provođenju ove vježbe, te ostaje posvećena osiguravanju sigurnog okruženja za svoje učenike i osoblje.

Ova inicijativa pokazuje predanost škole prema podizanju razine sigurnosti i svijesti o zaštiti od požara.

(Biscani.net)