Vijest o ubojstvu dvogodišnje Danke Ilić potresla je javnost. Srpski predsjednik Aleksandar Vučić objavio je strašnu vijest. Dvojica muškaraca osumnjičena su za ubojstvo male Danke (2). Policija je u Boru uhitila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ‘Vodovod’ Bor S. J. (50) i D. D. (50). Oni su priznali zločin.

Kako doznaje Blic u automobilu su pronađeni tragovi krvi, nakon čega je napravljena DNK analiza i potvrđen identitet. “Po planu rada tvrtke, bilo je poznato tko je vozio automobil u kritično vrijeme, provjerom baznih stanica, to je i potvrđeno. Osumnjičeni su privedeni i odmah priznali ubojstvo”, kaže izvor Blica.

“S.J. je osumnjičen da je službenim vozilom Fiat Panda u ulici Radomira Putnika udario u pješaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno s kolegom D.D. tijelo djevojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divljeg deponija na ‘Starobanjskom putu’ kod Bora gdje su tijelo izbacili s desne strane puta”, kazao je izvor blizak istrazi za Informer.

Deponij gdje je tijelo malene djevojčice se pretražuje. Policijske ekipe blokirale su prilaze. Dvojica radnika koji su ubili malu Danku u trenutku bili su teško pijani u trenutku izvršenja kaznenog djela, javlja Informer.

Kako doznaje Telegraf, tijelo djevojčice nakon što su bacili na deponij, prekrili su smećem. “Automobil su po dogovoru čistili kiselinom kako bi uklonili krv. Međutim, jedna kapljica je ipak uočena i dana na analizu”, kazao je izvor.

Podsjetimo, potraga za Dankom trajala je deset dana. Djevojčica je, prema navodima majke, nestala u trenutku kada je majka išla dati vode starijem djetetu. Pretražni su prostor kuće, dvorište, podzemni kanali, šahtovi i šume, no bez rezultata. Na terenu su korišteni dronovi, helikopteri s termovizijskom kamerom i potražni psi.

(net.hr)