Mještani kažu da je Ivana u utorak prvi put nakon mnogo godina odlučila otići na imanje i vidjeti u kakvom je trenutno stanju.

Mještani Brestovca kod Bora, gdje živi obitelj Ivane Ilić, majke djevojčice Danke Ilić (2) koja je nestala u utorak oko 13.45 u zaseoku Brestovac u Banjskom polju, kažu za Kurir da je majka dovela djecu tog dana na imanje da vidi u kojem stanju je kuća i okućnica za život tamo.

Podsjetimo, djevojčica Danka Ilić u trenutku nestanka bila je s majkom Ivanom i trogodišnjim bratom kraj vikendice koja pripada obitelji njene majke. Ivana Ilić ispričala je policiji “da joj je dijete nestalo u trenutku kada je sinu krenula dati vode”.

– Ivana je doznala da je trudna i postao im je tijesan stan u Boru u kojem je živjela s djecom, suprugom Milošem i njegovim roditeljima, a navodno su počeli razmišljati i o preuređenju stana Ivanine obitelji koji imaju u Banjskom polju, gdje godinama nitko ne živi, ​​da bi se Miloševi roditelji uselili, a oni i djeca ostali u stanu – kažu mještani i objašnjavaju:

– No, s druge strane, Ivanina obitelj, koja je vlasnica imanja, odlučila je ne odobriti ovaj Ivanin i suprugov plan. Čuli smo da oni nisu bili za to rješenje.

Mještani kažu da je Ivana u utorak prvi put nakon mnogo godina odlučila otići na imanje i vidjeti u kakvom je trenutno stanju.

– Tog jutra Ivana je s djecom otišla u Banjsko polje kako bi, navodno, izvidjeli situaciju i vidjeli koliko će im vremena i novca trebati da tu kuću i cijelo imanje urede u pristojne uvjete za životi – kažu za Kurir i dodaju:

– Dankina majka dovezla je brata i nju u utorak na imanje i vjerojatno parkirala straga, kako njezinoj obitelji nitko ne bi javio da je došla. Navodno Ivana uopće nije imala ključ od te kuće, pa su policajci nakon dojave zatekli zaključana ulazna vrata. Tu nije mogla prenoćiti s djecom, jer se u kuću ne može ući, u užasnom je stanju.

Prema riječima susjeda, tada se nešto dogodilo i dijete je nestalo.

– Ivanini su općenito čudni ljudi, ne druže se toliko s nama domaćima i nekako se drže po strani. Ivana je kao dijete godinama živjela s majkom, ocem i bratom u Banjskom polju, u kući iz čijeg je dvorišta njezino dijete nestalo prije četiri dana. I tada su odnosi bili zaoštreni, jer se Ivanin djed, inače pradjed nestale djevojčice, nije slagao s Ivaninom majkom, pa su jedno vrijeme živjeli u Brestovcu, a neko vrijeme na ovom imanju – navode susjedi i dodaju:

– Ivanina majka preminula je prije 11 godina, a tad su se otac i brat preselili u Brestovac i živjeli kod djeda, dok je Ivana tamo ostala sama. Neko je vrijeme živjela sama tu, a zatim je otišla živjeti s ocem i bratom, ali se ubrzo udala.

Prema riječima susjeda, stvari se kompliciraju s nestankom djeteta, a svi se mole da se Danka što prije pronađe i da ishod bude najbolji mogući.

– Stvari se kompliciraju, a djeteta nema. Nadamo se da će biti pronađena živa i zdrava te da će se utvrditi kako je došlo do ove drame. I Dankina teta, supruga Ivaninog brata, nestala je kao dijete i svi su je tada tražili. Ne zna se zašto i kako… – kažu susjedi i dodaju:

– Ivana je kao živa vatra, još kao mala bila je živahna, čak je i slomila obje ruke vozeći bicikl. E, sad nam je jako čudno ovo njeno ponašanje. Priča se da je vrlo mirna, da ne plače, a cijela Srbija strahuje što se događa s djetetom, prenosi Kurir.

(jutarnji.hr)