Pčelari u gradskoj upravi razgovarali o izgradnju pčelarskog doma u Bihaću


Udruženje pčelara Bihaća na čelu predsjednikom Elvirom Šehićem danas je u gradskoj upravi Bihaća prezentiralo planove rada ovog Udruženja u ovoj godini kada ovo udruženje slavi 45.godina postojanja. Pčelarstvo u gradu Bihaću ima višedecenijsku tradiciju, a razvoj pčelarstva u Bihaću dobrim dijelom rezultat je i podrške lokalne zajednice, koja je u ovoj grani poljoprivredne proizvodnje prepoznala ekonomski i društveni značaj.

Tako je u protekle tri godine gradska uprava i bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević, pomogla rad Udruženja pčelara, osigurala sredstva za nabavku hrane za pčele, te podržala odlazak bihaćkih pčelara na međunarodna takmičenja.

Stoga je u znak zahvale, ovo udruženje tokom današnje posjete za počasne članove udruženja proglasilo bihaćkog gradonačelnika Emdžada Galijaševića i njegovog savjetnika Smaila Toromanovića.

“ Hvala gradskoj upravi na dosadašnjoj podršci , ali i spremnosti da evo realiziramo konačno i priču o izgradnji pčelarskog doma sa oglednim pčelinjakom. U Bihaću 200 porodica živi od pčelarstva i mislim da je došlo vrijeme da zajedno izgradimo pčelarski dom s ciljem daljnje promocije pčelarstva “-kazao je Elvir Šehić, predsjednik Udruženja pčelara.

On je istakao da će se Udruženje pčelara Bihaća priključiti proslavi Dana grada Bihaća kroz organizaciju tzv. “medenog doručka” za jedan razred osnovaca.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...