Udruženje pčelara Bihaća na čelu predsjednikom Elvirom Šehićem danas je u gradskoj upravi Bihaća prezentiralo planove rada ovog Udruženja u ovoj godini kada ovo udruženje slavi 45.godina postojanja. Pčelarstvo u gradu Bihaću ima višedecenijsku tradiciju, a razvoj pčelarstva u Bihaću dobrim dijelom rezultat je i podrške lokalne zajednice, koja je u ovoj grani poljoprivredne proizvodnje prepoznala ekonomski i društveni značaj.

Tako je u protekle tri godine gradska uprava i bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević, pomogla rad Udruženja pčelara, osigurala sredstva za nabavku hrane za pčele, te podržala odlazak bihaćkih pčelara na međunarodna takmičenja.

Stoga je u znak zahvale, ovo udruženje tokom današnje posjete za počasne članove udruženja proglasilo bihaćkog gradonačelnika Emdžada Galijaševića i njegovog savjetnika Smaila Toromanovića.

“ Hvala gradskoj upravi na dosadašnjoj podršci , ali i spremnosti da evo realiziramo konačno i priču o izgradnji pčelarskog doma sa oglednim pčelinjakom. U Bihaću 200 porodica živi od pčelarstva i mislim da je došlo vrijeme da zajedno izgradimo pčelarski dom s ciljem daljnje promocije pčelarstva “-kazao je Elvir Šehić, predsjednik Udruženja pčelara.

On je istakao da će se Udruženje pčelara Bihaća priključiti proslavi Dana grada Bihaća kroz organizaciju tzv. “medenog doručka” za jedan razred osnovaca.