U organizaciji Udruženja „Horizont“ i ženske edukativne organizacije „Iskre“ s ciljem da se genocid počinjen na području Srebrenice i Podrinja nikad ne zaboravi, na bihaćkom gradskom stadionu večeras je po osmi put održan performans „8372 – Bihać 2022“.
Pristuni ljudi svojim tijelima simbolično su formirali broj ubijenih u genocidu u Srebrenici, kao što su žene u bijelom formirale srebrenički cvijet te tako odali počast svim ubijenim žrtvama i poslali poruku da ni nakon 27 godina od počinjenja genocida u Srebrenici grad Bihać i Bosna i Hercegovina nisu i nikada neće zaboraviti svoje nastradale sunarodnjake i njihove porodice.

Srebrenički inferno je tradicionalno izvela Emana Imširović, učenica Medrese Džemaluddin ef. Čaušević. Nakon toga sa izvedbom je krenula ilahija pod nazivom “Šehidi”, sve žene u bijelom koje su u stojećem položaju činile bijeli srebrenički cvijet tada su sjele, a svi oni koji su formirali brojeve zajedno sa motoristima koji će za nekoliko dana krenuti put Potočara prišli su i okružili ih, što je na samom kraju krunisalo ovaj događaj.

Nakon ovog dijela performansa, svi prisutni su se uputili prema gradskom trgu u Bihaću gdje je uz nekoliko ilahija i video proekcija vezanih za ovu tematiku upriličena promocija knjige autorice Esnefe Smajlović-Muhić pod nazivom “ Život prije i poslije Srebrenice”.