Danas je u prostorijama Kulturnog centra Bihać održana konferencija za medije na kojoj je najavljeno otvaranje 24. manifestacije „Ulicom Bišća“. Predstavljen je sam program koji nudi mnoštvo zanimljivih sadržaja iz oblasti književnosti, muzike i teatra.
Erna Begatović, direktorica Kulturnog centra Bihać istakla je da je ovogodišinji program koncipiran tako da će svako moći pronaći za sebe neki zanimljiv i sadržaj vrijedan pažnje tokom trajanja ove manifestacije.

„Manifestacija Ulicom Bišća se bavi prvenstveno domaćim umjetnicima koji su ostvarili zapažen rezultat u ovoj godini, pa je upravo njima posvećena ova manifestacija koja će se odvijati od 18.11. do 01.12.2022. godine”, rekla je Begatović.
Program se zasiva na trinaest događaja i bitno je naglasiti da se ove godine po prvi put manifestacija premješta, barem kada su u pitanju književni događaji, u gradske škole koje su udaljene od samog centra grada kako bi djeca koja nisu uvijek u prilici mogla vidjeti određene sadržaje u sklopu manifestacije.

Edin Moranjkić, šef odsjeka za poslove kabineta i odnose sa javnošću Grada Bihaća naglasio je da sama činjenica da je ovo već 24. manifestacija „Ulicom Bišća“ samo za sebe govori o tradiciji i kvalitetu ove manifestacije.

„Grad Bihać, kako i iza svih ostali, kao sponzor stoji i iza ove manifestacije, a u ovom slučaju to je posebno zadovoljstvo jer se kroz ovu manifestaciju ističu domaće snage kulturno-umjetničke scene. Nakon ljeta bogatog mnogim sadržaima i manifestacijama imali smo „Jesen na Gelenderima“, sad „Ulicom Bišća“, a zatim ćemo imati „Winter park” i Novu godinu, tako da slobodno možemo reći da se u Bihaću konstantno nešto dešava i da Bihać opravdava ulogu kulturnog središta USK, a sve zahvaljujući Kulturnom centru i Turističkoj zajednici Bihać, kao i mnogim drugim kolektivima i pojedincima“, istakao je Moranjkić, dodavši da su sve te manifestacije iz godine u godinu za ljestvicu podižu svoj kvalitet.