Bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević ugostio je danas rukovodstvo i člana brdskog biciklističkog kluba Daj Krug iz Bihaća. Ovaj sportski kolektiv koji je osnovan 2008.godine okuplja danas preko 70 članova, a naporan trud i zalaganje uprave na čelu sa Adnanom Mekićem, voditeljem ekipe, rezultirali su osvajanjem titule najbolje ekipe u brdskom biciklizmu u 2015.godini , dok je Dino Duratbegović osvojio titulu najboljeg kadeta i osvajač Premijer lige u svojoj kategoriji.

“ Biciklizam ima bogatu i dugu tradiciju u našem gradu, a potvrda tome jeste i činjenica da su naše ekipe najbolje u cestovnom i brdskom biciklizmu. Ovo su kolektivni koji velikim entuzijazmom i odricanjem postižu ogromne uspjehe i nekada se i sam pitam koliko pažnje posvećujemo ovakvim kolektivima, a koliko nekim drugim sportovima poput nogometa koji uzima najviše sredstava a nema rezultata. Grad Bihać pomoći će rad ovog kluba koji je postao 90 sportski kolektiv u našem Gradskom sportskom savezu jer imaju rezultate, ali imaju i onu društveno odgovornu dimenziju kroz učešće u brojnim manifestacijama značajnim za grad Bihać i USK-a “-kazao je na prijemu gradonačelnik Galijašević.

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xal1/t31.0-8/12719191_530554493736534_4176077902572843488_o.jpg

Prema riječima Adnana Mekića, voditelja tima, brdsko biciklistički klub „Daj Krug“ je neprofitna organizacija koja za cilj ima promoviranje biciklizma kao zdravog načina života, učešće na sportskim manifestacijama kao i organiziranje istih, okupljanje ljubitelja biciklizma, uključivanje mladih članova u rad kluba, a pogotovo djece.

„ Hvala gradskoj upravi i gradonačelniku na podršci i razumijevanju značaja biciklizma za sportsku i turističku promociju našeg grada i zbog toga u planu imamo certificiranje brdskih biciklističkih staza, kao i vozača koji bi naše bicikliste , ali i turiste rekreativce vodili na staze oko grada „-kazao je Mekić.